— Det blir en veldig stor overraskelse og en stor opptur om jeg får være med. Det blir ingen skuffelse om det ikke går, fordi jeg har OL 2020 som hovedmål, men det hadde vært himla gøy å få vært med til Rio. Men det blir ikke noe gullmedalje hvis en kommer med, det blir mest for å lære, sier Bøhn til Fædrelandsvennen.

Tirsdag ble den norske dobbeltsculleren med Kjetil Borch og Olaf Tufte kvalifisert til OL i Rio. Norges Roforbund har en kvoteplass til OL i singelsculler, og nå blir det kamp om hvem som får den muligheten i OL. Det avgjøres i et testløp på hjemmebane på Årungen allerede lørdag. De fem som får sjansen i tillegg til kristiansanderen Joakim Bøhn er Nils Jakob Skulstad Hoff, Oscar Helvig, Erik Solbakken, Martin Helseth og Bjørn Jostein Singstad.

— Det kan bli veldig spennende. Vi har vært like på trening, så jeg tror muligheten er der. Det blir veldig spennende å se. Det er mange som er sterke. Vi er seks ganske jevne mann, sier 22-åringen fra Kristiansand.

LES OGSÅ:

Landslagssjefen: — Bøhn ikke favoritt

Bøhn har i lengre tid uttalt at hans store mål er OL i 2020 i Tokyo, men et OL allerede i Rio denne sommeren er ikke å forakte. For å nå Brasil må han overraske landslagssjefen.

— Han har hatt litt problemer med sykdom og ikke fått kjørt de siste løpene hundre prosent, så det er litt vanskelig å si. For to uker siden var han ikke i sitt livs form og måtte bryte et løp. Han har slitt litt med forkjølelse. Ut ifra det så blir han ikke favoritt, men han kan overraske, sier Flodin og legger til:

— Det er i høyeste grad bonus om han vinner på lørdag, men han har gjort det bra tidligere, så vi får se.

- Hva tenker du om Bøhns potensial?

— Han har kjempebra potensial på sikt. Han er veldig treningssterk, og er en stor og sterk fyr med mye kapasitet. Fortsetter han med det noen år til, har han mulighet til å bli blant de beste i landet og det er best i verden.

ODD ARNE BREKNE:

På vei tilbake

Joakim Bøhn begynte å trøble med sykdom allerede etter første verdenscup-helg. Det har satt sitt preg på våren, men sørlendingen føler at han nærmer seg toppnivå.

— Jeg ble syk etter første verdenscup, og jeg har ikke kommet helt tilbake etter det. Men nå kjenner jeg at det er på vei opp, og jeg føler jeg er i ferd med å komme tilbake, sier Bøhn.

Dersom det ikke blir OL-deltagelse på kristiansanderen allerede i år vil han delta på store konkurranser i Amsterdam og London.

LES OGSÅ:

Fornøyd landslagssjef

Prosessen rundt den ledige plassen i singelsculler gjennomføres i tett samspill med Olympiatoppen, som gjør det endelige uttaket. Uttaket må gjøres neste uke siden deltakerbåtene må sendes til Rio innen kort tid.

Norge får da tre båter i OL, inkludert lettvekterbåten til Are Strandli og Kristoffer Brun. Olaf Tufte og Kjetil Borch deltar i dobbeltsculler. Birgit Skarstein skal delta i Paralympics.

— Helt fantastisk, sier Flodin om den norske deltakelsen.