— For sorenskriver Olas P. Svor og hans kone er dette er en hendelse som vil vare livet ut, sa aktor, visepolitimester Tormod Bakke, da han innledet sin prosedyre i mordbrann-saken på Hamar fredag.

— For dem som var i huset da brannen startet, er det åpenbart at dette er et traume man ennå ikke vet hvordan man skal takle framover. Denne hendelsen vil være styrende for deres liv, sa han.

En 39 år gammel hedmarking er i Sør-Østerdal tingrett tiltalt blant annet for mordbrann og forsøk på overlagt drap ved at han tente på huset til sorenskriveren. Huset ble totalskadd i brannen. Datteren og hennes venninne ble reddet ut uskadd etter at det hadde begynt å brenne.

Tiltalte nekter straffskyld og mener det ikke engang er ført bevis for at brannen var påsatt, langt mindre at det var han som antente den.

— Funn som ble gjort med bistand fra Kripos under åstedsundersøkelsen gir trygt grunnlag for å konkludere med at brannen var påsatt. Og retten kan legge til grunn at bensin i hvert fall var ett av hjelpemidlene som ble brukt, sa Bakke. (©NTB)