42-åringen er en tidligere medfange av Andersen, som er prøveløslatt fra sin fengselsstraff på 19 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand i 2000. Videoen ble lagt ut på Facebook onsdag kveld. Torsdag morgen ble den slettet etter oppfordring fra Vestfold friomsorgskontor.

— Vi ble gjort klar over videoen onsdag kveld, og har bestemt oss for å anmelde forholdet, sier Jo Inge Svendsen, som leder kontoret, til avisa.

I videoen blir Andersen kaldt «pedo» og bedt om å flytte fra Tønsberg-området, der han bor nå. I kommentarfeltet under videoen kom det flere oppfordringer om å «ta» den drapsdømte mannen.

— Dette er tredje gangen jeg ser ham i byen, og jeg føler sterk avsky hver gang. Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans, sier 42-åringen til avisa.

— Jeg er ikke kjent med om vi tidligere har gått til anmeldelser av tilsvarende episoder, sier Jo Inge Svendsen til Fædrelandsvennen.

Med henvisning til taushetsplikten vil han ikke svare på om friomsorgskontoret yter Andersen annen hjelp eller støtte etter hendelsen, enn å politianmelde forholdet.