— Dette var virkelig en lagseier. Det gjelder ikke bare de som var på banen, men støtteapparatet og de som ikke spiller så mye, sa Griezmann, som heller ikke glemte tilskuerne.

Frankrike tok sin første sluttspillseier over Tyskland noensinne, etter flere bitre nederlag. Etter å ha vunnet sine ni siste kamper mot vertslaget i EM eller VM, og spolert mange fester, var det tyskernes tur til å fortvile mens vertene jublet.

Et øyeblikks galskap av Tysklands kaptein Bastian Schweinsteiger rett før pause vendte en kamp tyskerne til da hadde dominert. Hans unødvendige hands ga Griezmann sjansen til å skyte Frankrike i ledelsen ett minutt og 40 sekunder på overtid.

— Det var et sjokk. Jeg måtte roe spillerne i garderoben, sa Tysklands landslagssjef Joachim Löw, som syntes hans lag fortjente å vinne.

Frankrike imponerte med enorm vilje og duellkraft da Tyskland presset i første omgang, men fikk med ledelse spille slik laget gjør best. Da åpnet det seg kontringsmuligheter som til slutt ga 2-0. (©NTB)