Torsdag hadde streikekomiteen i Handel og Kontor et møte der de etter det Aftenposten erfarer skulle vedta en opptrapping av streiken. Ifølge avisen blir streiken utvidet til å omfatte rundt 200 personer i tillegg til de 296 som allerede er i streik.

Staben til Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen kan bli rammet av en opptrapping. 36 ansatte i partiet er organisert i Handel og Kontor. Det samme er 16 ansatte i SV. Fra før er LO rammet ved at 95 av de ansatte er tatt ut i streik av en forening som altså er tilknyttet nettopp LO.

Handel og Kontor (HK) mener deres ansatte i LO og de ulike fagforbundene tjener dårligere enn sammenlignbare grupper. Hovedårsaken til streiken er uenighet om statistikk og tallgrunnlag, og HK mener arbeidsgiver ikke har gitt dem innsyn i lønnsopplysninger. Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening tilbakeviser dette.

Dagens Næringsliv sier de har grunn til å tro at det utvidede streikeuttaket blir kunngjort fredag. Aftenposten tror Riksmekleren får beskjed fredag, og at opptrappingen trolig gjelder fra onsdag. (©NTB)