— Vi har avhørt alle tre, samt de mest sentrale vitnene og vurderer det slik at det ikke er noen fare for bevisforspillelse. Derfor valgte vi å slippe dem fri, sier politiadvokat Mona Madsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB søndag kveld. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker hun ikke å si noe om hva de har forklart i avhørene.

— De har ikke erkjent straffskyld, men utover det vil jeg ikke kommentere avhørene, sier Madsen. Siktelsen på legemsbeskadigelse med døden til følge opprettholdes mot alle de tre mennene.

Dødsfallet skjedde natt til søndag etter at politiet klokken 2.45 fikk melding om en beruset og brysom person som hadde oppsøkt et julebord i Melbu. Politiet ble tilkalt for å fjerne mannen.

— Da politiet kom fram til stedet etter en halv time, fant de mannen livløs. Helsepersonell som kom til stedet like etter politiet, satte i gang gjenopplivingsforsøk, men uten hell, og mannen ble erklært død, sier politiadvokaten.

— Vi vet at det har vært en håndgemeng mellom avdøde og de tre siktede. Den døde er begjært obdusert ved universitetssykehuset i Tromsø. (©NTB)