Ifølge NRK fant hendelsen sted 23. november i fjor. Politimannen, som jobber som instruktør og har et lederansvar, har vedtatt forelegget som han er ilagt.

Bakgrunnen for hendelsen var at han skulle kontrollere et hylster av merket Safariland på forespørsel fra Politidirektoratet. Dette gjorde han ved å stikke en hånd ned i hylsteret til en kollega og trekke av. Politimannen ventet ifølge NRK at hanen på våpenet skulle stoppe i låsebøylen, men i stedet gikk skuddet av. Kollegaen som hadde våpenet på kroppen, har forklart at det «gikk varmt» i buksebeinet, og en kvinnelig kollega som sto like ved, ble truffet av et prosjektil, som ikke gikk inn i kroppen.

Hendelsen er etterforsket av Spesialenheten for politisaker.

«A (politimannen, red.anm.) kan ikke gi noen forklaring på hvorfor han ikke sjekket at våpenet var tømt før han gjennomførte kontrollen. Han var kjent med at samtlige operative mannskaper gikk med ladd våpen på jobben. Dersom han hadde tenkt seg om, ville han tatt med seg politibetjentene inn på våpenrommet og foretatt «tøm våpen — kontroller» før han gjennomførte kontrollen», skriver Spesialenheten. (©NTB)