Aida Dahlen er eneste sørlending som er nominert til lørdagens Idrettsgalla, som går i Håkonshall på Lillehammer. Foto: Reidar Kollstad

— Det er utrolig deilig å være nominert. Jeg tenkte at det var en mulighet i år siden jeg vant EM-gull. Men for meg er det en opplevelse bare å være der, sier Aida Dahlen.

Kristiansand-jenta brøt sammen i tårerda hun i oktober vant sin aller første internasjonale tittel under europamesterskapet for funksjonshemmede. 3-2-seieren over tyske Juliane Wolf i den høydramatiske finalen banet vei for hennes aller første nominasjon til Idrettsgallaen. Hennes tidligere erfaring fra den prestisjetunge gallaen stammer fra 2012, da hun delte ut pris til «årets mannlige idrettsutøver», Alexander Dale Oen.

— Idrettsgallaen er noe jeg alltid har fulgt med på. Jeg er utrolig spent, men jeg ser uansett på det som en seier bare å være nominert, understreker 25-åringen.

- Rung er favoritt

Hun er nominert sammen med svømmeren Sarah Louise Rung, badmintonspiller Helle Sofie Sagøy og Birgit Skarstein, som konkurrerer i både roing og langrenn. Rung vant fire VM-gull mens Sagøy har gull og sølv fra samme mesterskap og Skarstein har VM-bronse.

Aida Dahlen er eneste sørlending som er nominert til lørdagens Idrettsgalla, som går i Håkonshall på Lillehammer. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg tviler på at jeg vinner. To av de andre har VM-gull, og jeg holder en knapp på Sara Louise som favoritt. Men jeg tenker at jeg har en liten mulighet, sier Kristiansand-jenta.- Men har du likevel forberedt en takketale?

— Jeg har ikke skrevet den ned, men jeg har snakket med foreldrene mine om det, og jeg vet hva jeg eventuelt skal si. Det må jeg nesten når jeg er nominert, sier Dahlen, som ble årets funksjonshemmede idrettsutøver på høstens Idrettsgalla Sør.

Drømmer om Rio-gull

Enda viktigere enn Idrettsgallaen er Paralympics, som går i Rio de Janeiro i september. I kraft av EM-gullet er hun allerede kvalifisert, og dét har også gitt henne ytterligere motivasjon.

— Hver gang jeg trener ser jeg for meg OL, og det gir meg en veldig deilig følelse.

Hun holder den kinesiske jenta Jingdian Mao, som hun tapte for i VM-finalen i 2014, som gullfavoritt i Rio.

— Hun pleier alltid å vinne. Selv har jeg medalje som mål, og gull som drøm.

Fått flere ressurser

Foran denne sesongen drar hun også nytte av stadig mer hjelp fra Olympiatoppen.

— Hun har fått flere ressurser på styrke, utholdenhet og det mentale. Vi er et stort team rundt henne, og vi tror at hun vil fortsette å utvikle seg, sier Hanne Haugland i Olympiatoppen, som har coachingansvar for funksjonshemmede bordtennisutøvere.

Dahlen skal spille minst fire store internasjonale turneringer før OL, inkludert én i Kina. Planen er å ryste den kinesiske verdenseneren Mao før Rio-lekene.

— Jeg ser på Aida som i alle fall et klart medaljehåp, sier Haugland.

Endelig har hun fått sponsor

Etter å ha jaktet i mange år på sponsor, har Aida Dahlen endelig fått napp.

— Det er fantastisk. Nå slipper jeg å jobbe, og kan i stedet bruke tiden på å forberede meg til sesongen, sier Dahlen - som inntil nylig har hatt en deltidsstilling på en skolefritidsordning i Oslo.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet om hennes kamp for å få sponsorer. Foran Paralympics i London sendte hun ut 50-60 forespørsler til ulike bedrifter i Kristiansand, uten å få napp hos en eneste av dem. Men etter at Fædrelandsvennen skrev om saken i november, har hun fått napp hos tre stykker, der Boen Parkett er den største.

— Jeg ble nesten sjokkert da det viste seg å bli uttelling denne gangen. Nå får jeg mer penger i sponsorstøtte enn jeg fikk gjennom jobben i sfo, sier Dahlen.