STAVANGER: De fire kameratene var på guttetur til Amfi Madla. Da de skulle bli hentet, så de plutselig mange penger som lå på bakken, skriver Stavanger Aftenblad.

Falske penger?

— Først tenkte vi at det bare var tull og at pengene ikke var ekte, men vi skjønte fort at det var ekte penger. Vi tenkte at noen hadde mistet dem, og at det ville være veldig frekt å beholde dem. Derfor løp vi opp i resepsjonen på Amfi Madla og leverte pengene der, forteller Jonatan Hope Akerø (11).

Husker du denne?: Heldige Vemund (27) fra Kristiansand fant 325.000 kroner i peisen

Sammen med Simon Vistnes Mæstad (11), Sondre Sønneland Joa (10), Johan Risom Sønneland (10) var Jonatan på rett tid til rett sted, og sørget for at 13.500 kroner kom trygt tilbake til eieren.

Eldre mann

Det viste seg at en eldre mann hadde parkert sykkelen sin like ved inngangen på nedsiden av kjøpesenteret. På en eller annen måte har pengene falt ut av en konvolutt. Mannen meldte seg kort tid etterpå og spurte om pengene hadde kommet til rette, og han fikk da den glade beskjeden at 13.500 kroner var funnet og i god behold.

Lørdag ettermiddag fikk mannen besøk av de fire guttene. De fikk da både skryt, takk og finnerlønn.

Minne for livet

— Han var veldig hyggelig. Vi fikk 340 kroner hver. Det blir nok til at vi bruker noe av det i ferien, tror Simon Vistnes Mæstad.

De fire er enige om at lørdagen har vært en veldig spennende dag.

— Vi overnattet hjemme hos Simon, og så skjedde alt dette på Amfi Madla. Vi kommer nok til å huske dette resten av livet, vi også, tror Sondre og Johan, som er søskenbarn.