Rob O'Neill sier til Washington Post at det var han som avfyrte det dødelige skuddet som traff al-Qaida-lederen i pannen under kommandooperasjonen i den pakistanske byen Abbottabad i mai 2011. Den tidligere Navy SEAL-soldaten, som nå reiser rundt i USA og holder oppbyggelige taler, sier han bestemte seg for å tre fram før identiteten hans ble avslørt neste uke på en nettside som tidligere SEAL-soldater driver.

O'Neill forteller at han var en av de første som tok seg inn i boligkomplekset til bin Laden. Da de kom til bin Ladens soverom, bommet en annen av soldatene på sitt første skudd, og O'Neill presset framover og skjøt bin Laden i hodet, ifølge hans beretning.

Men en kilde som står nær en annen SEAL-soldat i gruppa og som ønsker å være anonym, bestrider påstanden. Han sier at det dødelige skuddet ble avfyrt av en av to andre menn som kom inn i rommet før O'Neill.

Ifølge avisa er O'Neill enig i at to andre også skjøt, blant dem Matt Bissonnette, SEAL-soldaten som skrev en bok om operasjonen i 2012. (©NTB)