På den 205 km lange etappen fra Épernay til Metz viste slovakiske Sagan seg sterkest i massespurten. Han slo André Greipel og Matthew Goss i spurten, og kunne dermed notere seg for sin tredje seier i årets Tour.

Som på de foregående etappene, ble også fredagens preget av flere velt. Etter en drøy time av etappen gikk flere av rytterne i bakken, deriblant Greipel.

Og med litt under tre mil igjen skjedde en ny velt. Edvald Boasson Hagen var blant de som ble hindret, sammen med lagkamerat Mark Cavendish og over 30 andre. Nordmannen virket uskadd, selv om han måtte bytte sykkel etter uhellet. Velten førte til at nordmannen kom i mål 2.09 minutter bak de beste på 97.-plass.

— Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde. Alle gikk i bakken, og veien ble blokkert. Jeg klarte å holde meg på sykkelen, men måtte ned i grøfta, og punkterte, sa Boasson Hagen like etter målgang.

Sveitseren Fabian Cancellara sitter fortsatt med den gule ledertrøya, sju sekunder foran Bradley Wiggins og Sylvain Chavanel. Boasson Hagen forsvant nedover resultatlista, og ligger nå på en 29.-plass sammenlagt, 2.16 bak Cancellara. (©NTB)