Legen er siktet for seksuelle overgrep, foreløpig mot 15 ungdommer, og for å ha fotografert en del av overgrepene, skriver Aftenposten.

Legen ble pågrepet i sin leilighet på Majorstuen i juni i fjor etter at en 15 år gammel gutt anmeldte legen for voldtekt. Undersøkelser i leiligheten førte politiet fram til det som skal være overgrepsbilder av flere andre ungdommer. Politiet tror legen blandet dop i drikkevarer han serverte før han forgrep seg.

Politiet fikk tidligere denne uken medhold i forlengelse av fengslingstiden med seks nye uker. Oslo tingrett mener det er klart sannsynlig at legen vil begå nye overgrep.

Politiet ønsker å holde ham i varetekt fram til straffesaken starter, mest sannsynlig etter årsskiftet. Da vil han ha tilbrakt halvannet år i varetekt.

Legen hevder han blir stadig utsatt for trakassering og mobbing av medfanger. Hans forsvarer, advokat Johnny Veum, sier den siste fengslingskjennelsen skal ankes, om nødvendig til Høyesterett, fordi legen ikke får tillatelse til å bli fremstilt for psykolog. (©NTB)