KRISTIANSAND: — Jeg hadde ikke turt å tenke så langt. Jeg tenkte mer på Kortfilmfestivalen. Filmfestivalen er mer for spillefilmer, og de viser vel åtte kortfilmer, så det er over all forventning, sier Even Hafnor.

Regissøren fra Kristiansand festivaldebuterte med åpningsfilmen "Det norske språk" under Kortfilmfestivalen i Grimstad i fjor, der han også hadde med filmen "Thomas F". I løpet av året har "Det norske språk" blitt vist på flere festivaler, og i år hadde 28-åringen med kortfilmen "Til evig tid" i Grimstad. I begynnelsen av august kom gladmeldingen om at kortfilmen "Money back, please" skal vises under Filmfestivalen i Haugesund, i FilmReg-programmet, som er viet til filmer støttet av de regionale filmsentrene.

— Det er veldig stas. Jeg føler det er et signal om at vi har gjort noe riktig. Filmfestivalen er en av de største festivalene i Norge, og det er viktig for filmens fremtid og nye visningssteder, sier Hafnor, som har utdannet seg ved SEA-instituttet i Australia.

Førpremiere på Aladdin

MÅL: Even Hafnor håper å ha klar en spillefilm innen han fyller 30. Nå er han 28. Foto: Kjetil Samuelsen

Filmen tar opp tiggerproblematikken, som har vært mye debattert de siste årene, og den hadde førpremiere i en tilnærmet fullsatt sal Blå i Aladdin tidligere i sommer.— Jeg var spent, og usikker på hva som fungerte eller ikke fungerte. Det var en utrolig lettelse å se at den ble godt mottatt. Folk virket engasjert, de lo der vi håpte de skulle le og vi hørte sukking på de dramatiske punktene. Jeg er fornøyd med slik filmen har blitt, sier filmskaperen.

Etter å ha slått igjennom på Kortfilmfestivalen i fjor og fått visning på Filmfestivalen i år, er 28-åringen klar på hva som er neste trinn på karrierestigen.

Motiveres av mål

— Da jeg startet med film hadde jeg et mål om å ha en spillefilm klar innen jeg ble 30, sier han, og er klar over at det bare er to år til.

— Hvis jeg kan ha en spillefilm på Filmfestivalen om to år, kan det være et mål å jobbe mot. Men jeg har fremdeles et mål om å ha en kortfilm med i Grimstad hvert år fremover, sier Hafnor.

Men først blir det tur til Haugesund, og visning av "Money back, please" i Edda 2 søndag ettermiddag.

— Det er spesielt å se filmen sin i en stor sal sammen med publikum. Det blir spennende, avslutter regissøren.