Ledende figurer i det antisemittiske Jobbik-partiet, som er Ungarns tredje største, la ikke bånd på seg da de skjelte ut jøder og anklaget israelere for å ville kolonisere Ungarn ved å kjøpe opp eiendom.

Ungarns konservative statsminister Victor Orban, som skal holde åpningstalen på møtet søndag kveld, hadde gitt ordre om at Jobbiks demonstrasjon skulle forbys, men ordren ble underkjent av en domstol.

Den jødiske verdenskongressen (WJC) holder normalt sine årsmøter i Jerusalem, men valgte denne gangen Ungarn for å sette søkelyset på økende antisemittisme og framveksten av ekstreme høyrepartier i Europa.

Over en halv million ungarske jøder ble drept av tyskerne i holocaust, og Ungarn er den dag i dag kanskje det landet der antisemittismen står sterkest i Europa. Også sigøynere er ille ute å kjøre i Ungarn.

— De israelske erobrerne, disse investorene, burde se etter et annet land i verden fordi Ungarn er ikke til salgs, sa Jobbik-lederen Gabor Vona til flere hundre frammøtte i nærheten av nasjonalforsamlingen ved bredden av Donau. (©NTB)