Norsk kvinne løslatt fra fengsel i Japan: – Det har vært veldig tøft

Ingrid Martinussen (32) er løslatt fra fengsel i Japan tirsdag etter å ha sittet 21 dager i varetekt, isolert på en glattcelle.

– Jeg prøvde hele tiden å tenke positivt mens jeg satt der. Det har vært veldig tøft, og jeg kan ikke si at jeg har blitt godt tatt vare på, sa Ingrid Martinussen da hun møtte den norske pressen i dag, ifølge NRK.

Ifølge Dagbladet forlot hun politistasjonen 5.20 norsk tid.

Hevder hun er uskyldig

32-åringen har siden 20. november sittet varetektsfengslet på politistasjonen Omiya Higashi i Saitama utenfor Tokyo, mistenkt for å ha bidratt til at en pakke med 140 gram marihuana ble sendt fra USA til Tokyo. Kvinnen bestilte kaker fra en venninne i USA og hevder hun er uskyldig.

– Jeg vil gjøre meg ferdig med det jeg holder på med i Japan. Det har alltid vært en drøm å bo her, men nå er jeg ikke så sikker på det lenger, sier hun.

Hun brukte minuttene etter løslatelsen på å ringe hjem.

– Det er en utrolig lettelse, skriver broren Bjarne Martinussen i en tekstmelding til VG.

Kan reise hjem

På pressekonferansen forteller bistandsadvokat Farid Bouras at Ingrid har fått tilbake sitt norske pass, noe som betyr at hun kan reise.

– Av det vi sitter med av informasjon, er Ingrid frifunnet. Hun har fått igjen passet sitt, PC og mobil. Det betyr at mistankegrunnlaget er svekket, sier bistandsadvokaten.

Statsadvokaten i saken ville gå gjennom saken på ny etter at det er overlevert ny dokumentasjon til etterforskerne, skriver Dagbladet. Dokumentasjonen var Twitter-meldingene mellom Martinussen og den amerikanske venninnen hun skal ha bestilt kaker fra. Advokaten hadde også fått tak i private Twitter-meldinger som politiet i Japan ikke har hatt tilgang til.