Dermed tok gjestene fra Liverpool sin første borteseier mot Arsenal på elleve år. Et svekket hjemmelag så lenge ut til å holde imot, men nullen sprakk i det 78. minutt etter selvmål av Aaron Ramsey. På overtid sikret innbytter Suárez seieren da han enkelt kunne sette inn 2-0 i et tomt Arsenal-mål. Arsène Wengers menn hadde en vanskelig inngang til lørdagens storkamp. Tidligere i uken mistet London-klubben midtbanejuvelen Cesc Fàbregas til Barcelona, og overgangsspekulasjonene rundt Samir Nasri til rival Manchester City økte samtidig i styrke. Mot Liverpool måtte hjemmelaget klare seg uten suspenderte Gervinho og Alex Song. I tillegg var spillere som Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Johan Djourou, Thomas Rosicky, Armand Traore og Abou Diaby uaktuelle på grunn av skader.

Det startet derfor på verst mulig måte for Arsenal da Laurent Koscielny etter et drøyt kvarter fikk store smerter i ryggen som følge av en duell med Liverpool-spiss Andy Carroll. Franskmannen klarte så vidt å bevege på seg og måtte erstattes av 19-årige Ignasi Miguel fra Spania. Liverpool tok umiddelbart kommandoen etter Koscielny-skaden, og en god Wojciech Szczesny hindret bortelaget i å ta ledelsen før pause. Annenomgangen bar lenge preg av lite sjanser fra begge lag, men gjestene fortsatte å virke mer farlig enn vertene.

Emmanuel Frimpong (19) fikk tillit fra start som erstatter for Song, men ghaneseren slet med å holde hodet kaldt lørdag. I åpningsminuttene fikk han et helt unødvendig gult kort for å ha hindret et Liverpool-innkast. Den urutinerte oppførselen skulle bli skjebnesvanger da Frimpong pådro seg sitt annet kort etter en stempling på Lucas Leiva etter 70 minutter. Arsenal ble igjen nødt til å fullføre en kamp med bare ti mann.

Åtte minutter etter utvisningen måtte Arsenal kapitulere. Miguel klarerte en farlig ball fra Suárez, men ulykksalig nok gikk den via ansiktet til Ramsey og i mål. Tapet gjør at Arsenal har fått en vanskelig start på sesongen og bør få med seg et godt resultat i neste kamp borte mot Manchester United. Liverpool har derimot fått en positiv innledning med fire poeng på to kamper. (©NTB)