"BLIND HEVN": Torsdag i neste uke er åtte uker med forberedelser over. Da er det premiere på "Blind hevn", med Birgitte Victoria Svendsen (fra venstre), Dennis Storhøi, Kåre Conradi og kristiansanderen Bartek Kaminski på scenen. Foto: L-P Lorentz

OSLO/KRISTIANSAND:Stykket handler blant annet om hvor langt man er villig til å gå med en løgn for å oppnå det man vil , sier Bartek Kaminski på telefon fra Oslo.

Skuespilleren, som er oppvokst i Kristiansand, fikk sitt gjennombrudd i Komipris-vinneren "The Producers" i 2011. Hans innsats der, som homofil regiassistent, gjorde også at han ble nominert til prisen Årets gjennombrudd under Komiprisen i fjor. I år har Kaminski lekt superhelt i både "Zuperhelt 1" og "Zuperhelt 2". Men nå er det spenning og engelsk krim som gjelder.

— Jeg er ikke noe "super" nå, humrer Kaminski og fortsetter:

— Jeg er en eks-fange med hemmeligheter. Det er jo en krim, så jeg vil ikke si for mye. Men det er et stykke der ingen er den de gir seg ut for å være.

HEVN: - Hevnaspektet er absolutt til stede i stykket, og jeg har tenkt på både Utøya-saken og Sigrid-saken mens vi har jobbet med forestillingen. Men stykket handler også om kjærlighet, sier Bartek Kaminski. Foto: L-P Lorentz

Forestillingen "Blind hevn" har premiere på Oslo Nye Centralteatret torsdag i neste uke. Regissør er Svein Sturla Hungnes, som også har oversatt stykket. Dennis Storhøi og Kåre Conradi spiller de to hovedrollene, som henholdsvis kunstneren Tony Scott og den mer mystiske mannen Todd.— Dennis spiller en kunstner som for mange år siden opplevde at kona ble drept i parken utenfor hjemmet deres. Når stykket starter møter han Kåre, som forteller at mannen som ble dømt for drapet på kona nå er fri. Og han tilbyr seg å drepe mannen , forteller Kaminski.

Kaminski, Conradi, Storhøi og resten av ensemblet har jobbet med forestillingen siden slutten av september, og terper nå på dynamikken og musikaliteten i stykket. Det norske folk er fascinert av krim, og de er spente på mottakelsen.

— I krim må man spille på en slik måte at man ikke gir ut for mye. Publikum skal hele tiden gjette, og føle seg intelligente, sier Kaminski.

Krim spiller veldig på vår egen fantasi. Det setter i gang svingninger i hodet hvor man selv gjør tingene enda skumlere, man setter den delen av fantasien i sving. Det som oppstår i teaterrommet blir en stor del av publikums fantasi, og da kan det bli enda mer skummelt , uttalte Conradi til Aftenposten Aften tidligere i høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRA SUPER TIL EKS: Bartek Kaminski har de siste årene spilt både superhomo og superhelt. Nå spiller han en eks-fange, som er dømt for mord. Foto: L-P Lorentz

Kaminski har spilt med Storhøi tidligere, men det er første gang han er på samme scene som Conradi. Og sørlendingen er imponert.— Han burde jekket seg ned litt, han er litt for god. Han kan alt. Synge, spille, steppe. I tillegg er han veldig morsom, privat også , skryter han.

Etternavnet avslører et polsk opphav, men Kaminski kom til Kristiansand med familien som seksåring i 1983. Etter at han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole, har han vært innom både Rogaland Teater, Nationaltheatret og Den Norske Teatret. De siste seks årene har han vært knyttet til Oslo Nye, dog kun som frilanser.

— Det er noe eget å kunne jobbe med ting man har hjertet sitt i. Da kan man gi mer av seg selv, og man tåler et større arbeidspress, sier Kaminski.

Den siste tiden har skuespilleren også prøvd seg innenfor tv-bransjen. Han har gjestet TV 2-serien "Nårje", der blant andre Otto Jespersen, John Brungot og Henriette Steenstrup er med, og han har gjort en del pilotarbeid for fjernsyn.

Det har vært veldig gøy å bli kjent med den delen av bransjen. Jeg kan lite om hvordan ting blir til, så det har vært interessant. Jeg håper det blir noe av noen av prosjektene , forteller skuespilleren.

Men først venter "Blind hevn" på Oslo Nye.

Stykket snur hele tiden. Når man tror man vet hva som foregår, så snur det igjen , sier Kaminski.

Og er spent på om publikum kan løse krimgåten.

TRIO: Kåre Conradi (t.v.) og Dennis Storhøi (t.h.) spiller hovedrollene i "Blind hevn", som henholdsvis Todd og kunstneren Tony Scott. Bartek Kaminski spiller en eks-fange, som er dømt for å ha drept Tony Scotts forrige kone. Foto: L-P Lorentz