Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg. Bostyrer har imidlertid gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans, ifølge Feltstykket.

Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert. Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet har hovedkontor i Oslo og 20 regionkontorer.

Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Ifølge Samferdselsdepartementet har Kvikkas informert dem om hvordan de skal overholde sine kontraktsforpliktelser etter at Norpost nå har begjært oppbud.

– Samferdselsdepartementet har vært i møte med Kvikkas og blitt orientert om selskapets planer for å håndtere situasjonen som nå har oppstått. Vi forventer at Kvikkas klarer å levere aviser i henhold til kontrakten også i tiden fremover, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Tusenvis av abonnenter fikk ikke avisen sin etter at Kvikkas overtok oppdraget med å levere lokalaviser på lørdager. Ifølge Samferdselsdepartementet er leveringskvaliteten blitt langt bedre den siste tiden.

(©NTB)