Det er ventet rundt en million mennesker i søndagens markering i den franske hovedstaden. Over 40 utenlandske ledere, blant dem Norges statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H), er på plass i Paris søndag for å vise sin solidaritet med franskmennene.

Franske myndigheter venter at flere hundre tusen mennesker vil delta i toget fra Place de la République til Place de la Nation, som ligger like ved Porte de Vincennes der Amedy Coulibaly holdt gisler fanget i en kosherbutikk fredag.

— Det er sterkt at så mange vil samles i Paris, og marsjere for ytringsfriheten. Det er helt avgjørende at man ikke lar seg skremme av terrorister, sier Brende til NTB.

Han mener det viser at man ikke lar seg skremme når ledere fra hele Europa kommer til Paris og viser solidaritet med det franske folk, og står opp for ytringsfriheten.

— Man aksepterer ikke den type angrep på grunnleggende menneskerettigheter, og det som er kjernen i et demokrati - nemlig retten til å ytre seg, sier Brende. (©NTB)