ANIMASJON/FAMILIEFILM

USA 2016

Regi: Byron Howard, Rich Moore

Manus: Jared Bush, Phil Johnston

Skuespillere: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Norske stemmer: Sofie Bjerketvedt, Jan Martin Johnsen, Stig Henrik Hoff

Aldersgrense: 6 år

Fra skaperne av filmer som «Frozen» og «Big Hero 6» kommer den herlig sjarmerende, morsomme og spennende animasjonsfilmen «Zootopia» (eller «Zootropolis» på norsk). Alle verdens pattedyr, både byttedyr og rovdyr, går på to bein, har klær på og lever i en slags harmonisk menneskeliknende tilværelse. Den lille kaninen Judy, vokser opp i en storfamilie som driver med jordbruk, men hennes drøm er ikke å dyrke gulrøtter.

Judy vil bli politi i den moderne metropolen Zootopia. Ingen kanin har noen gang klart politiskolen, men Judy er ingen vanlig kanin og gjennomfører med glans. Ute på gatene er det derimot ikke alltid like lett, men med hennes ekstreme pågangsmot og med hjelp fra den listige reven Nick, tar hun fatt på en farefull og vanskelig forsvinningssak som ingen har klart å finne ut av.

Disney-filmen er pakket full av humor for både barn og voksne, og referanser til filmer som «Scarface». Filmen er også gledelig fri for veldig triste og tragiske hendelser, som dessverre har preget mange av barnefilmene i det siste. Men den er ikke dermed overfladisk. Tvert imot. Den viser mange fine og lærerike situasjoner mellom både venner, familie og kolleger. Men først og fremst er den veldig underholdende, og det er lenge siden jeg har ledd så godt.