Sandra Bullock er ikke ukjent i rollen som FBI-agent, men aldri før har hun hatt en partner som Melissa McCarthy. Og forhåpentligvis er det ikke siste gangen heller.

Spesialagent Sarah Ashburn (Sandra Bullock), har ingen venner, og lever for jobben. Det samme kan sies om politikvinnen Shannon Mullins (Melissa McCarthy) – de har bare veldig ulike måter å vise det på. Ashburn lyser FBI lang vei, mens Mullins ser ut som en kombinasjon av et lykketroll og et Hells Angels-medlem – et mannlig sådant.

Det er en tredje kvinne som må nevnes. Manusforfatter Katie Dippold (”Mad TV” og ” Parks and Recreation”), for det er lenge siden jeg har ledd så høyt og så mange ganger i løpet av en film. Filmen er herlig grov, på kanten, uhøytidelig og usminket, og ingen kan levere usminket og grovt bedre en Melissa McCarthy – fabelaktig.

Bortsett fra at begge hovedrolleinnehaverne er kvinner, er ”The Heat” verken revolusjonerende eller særlig nyskapende, men den leverer akkurat det en god komedie skal, og med følelsen av eldre og herlige komedier som for eksempel ”Men at Work” og ”Spanerne”. Liker du derimot ikke albino-spøker og under beltestedet-humor, fylledansing og alt annet som er gøy, bør du styre unna. Jeg på min side, kan godt se den to ganger.