Avtalen ble signert av Colombias president Juan Manuel Santos og FARC-leder Rodrigo Londoño, også kjent som Timoleón Jiménez eller Timosjenko. Mandagens høytidelige seremoni i byen Cartagena på den karibiske kysten ble litt forsinket, men omtrent et kvarter på overtid kunne de to lederne signere den historiske avtalen.

Konflikten mellom regjeringen og landets største geriljagruppe har pågått siden 1964. Over 220.000 mennesker er drept og 6 millioner drevet på flukt som følge av den langvarige konflikten.

— I dag opplever ved gleden ved et nytt daggry for Colombia. Dette er et nytt stadium i vår historie - en tid for ett land i fred, sa president Santos da avtalen ble signert. Timosjenko fulgte opp med å snakke om «en ny æra for fred i Colombia».

— Det er slutt på krig med våpen, mens en debatt om ideer har begynt, sier FARC, sa geriljalederen, som også ba ofrene om unnskyldning.

— I FARCs navn, vil jeg oppriktig beklage overfor alle ofrene for den smerten vi må ha forårsaket i løpet av denne krigen. (©NTB)