— Det føltes veldig godt da Anita kom tilbake og jeg fikk se smilet hennes igjen. Jeg hadde en følelse av at hun ville bli, men siden det hadde vært så mye frem og tilbake var jeg litt usikker, forteller Kristian Akervold (32).

I forrige ukes episode av Jakten på kjærligheten så det ut til at bonden kunne bli sittende igjen alene på gården på Flå. Frierne Heidi Berg (24) og Jeanette Høgli Richardsen (26) valgte å forlate gården fordi de rette følelsene manglet. Anita Orvedal (25) kjørte avgårde for å ta seg en lang tenkepause.

Tung periode Kristian forteller at han hadde en tung periode hvor følelsene gikk i bølgedaler.

— Det har vært tøft å gå gjennom alt en gang til nå som det har blitt vist på tv, og det vanskeligste har vært at jeg ikke kunne si noe når folk var bekymret og spurte hvordan det gikk med meg. Jeg har gledet meg veldig til kveldens episode skulle bli vist, og folk fikk se at det gikk bra til slutt, sier bonden.

Anita takket i kveldens episode ja til å være med Kristian på tur til Barcelona, og de ble enige om å ta tida til hjelp for å finne ut om det kan bli noe mellom dem.

Fikk følelser på speed-daten Kristian forteller at han har hatt følelser for Anita helt siden starten av programmet.

— På speed-daten følte jeg at vi hadde en god kjemi, og jeg visste at det var et eller annet der. Selv om Anita har vært den sterkeste kandidaten hele veien, ville jeg også bruke tid til å bli kjent med de andre jentene for å finne ut av følelsene mine og være sikker på at jeg tok det rette valget, sier han.

Kristian har av de andre frierne blitt kritisert for å bruke for mye tid på Anita, spesielt etter at hun fortalte Kristian at hun var usikker på om ville bli.

- Verdt det - Jeg brukte den tiden jeg følte jeg trengte å bruke på Anita. Hun var usikker på hele settingen, og følte seg ukomfortabel med tv-kameraene. Når vi pratet sammen bare henne og jeg var det ukomplisert, og hun var roligere. Det ga meg et håp om at det kunne bli noe mellom oss, og jeg ville ikke gi opp. Det var verdt det, sier han.

Om han og Anita er blitt kjærester vil han ikke svare på.

De andre bøndene har fortsatt to friere igjen på gårdene sine.