LILLESAND: Torsdag ettermiddag ble gården på Ytre Tonderøya ved Gamle Hellesund lagt ut til salgs, og prisen er absolutt i det øvre prissjiktet blant fritidseiendommer i Norge, melder Agderposten.

– Det er nok ikke så langt unna rekord. Men så er det også en helt eksepsjonell eiendom. Tidligere var det en gård, men dagens eier bruker det som fritidseiendom. Med boligen, følger 1 kilometer strandlinje og cirka 600 mål, sier Elnes til Agderposten.

Ifølge eiendommens prospekt er tomta på cirka 600 mål, og har tidligere vært brukt som småbruk heter det i salgsoppgaven. Selve boligen er på cirka 286 kvadratmeter.

– Utover salgsoppgaven har jeg ingen kommentarer til eiendommen, sier eiendomsmegler Kimberly Elnes ved Poppe & Co, til fvn.no.

I 2004 kjøpte isoporkongen Karl Johan Sunde en eiendom av Ola Mæle på Åkerøya i Blindleia for 34 millioner kroner. Om eiendommen på Ytre Tonderøya blir solgt dyrere, er det ny rekord i Lillesand. Den dyreste fritidsboligen på landsbasis som nå er avertert på salgsnettstedet Finn har fått en prisantydning på 25 millioner kroner.

Huset skal nylig være restaurert, og ført tilbake til gammel stil.

– Hovedhuset er totalrenovert på antikvarisk grunnlag, d.v.s. både eksteriør og interiør er ført tilbake i original stil med hensyn til vinduer, dører, vegger og gulv. Kjeller er gravd ut, huset er jekket opp og har fått ny grunnmur, heter det i rapporten fra takstmannen.