Utrydningstruede bjørner, gauper, jerver og ulver skytes som aldri før, med myndighetenes velsignelse, viser tall som Natur & miljø har hentet fra Direktoratet for Naturforvaltnings Rovviltbase. Nesten 90 prosent av de 1.667 rovdyrene som ligger inne i Rovbasen etter 2000 er felt i lovlig jakt.Lierne i Nord-Trøndelag og Rendalen i Hedmark er kommunene hvor flest rovdyr drepes, skriver Nationen, som siterer Natur & miljø, Norges Naturvernforbunds magasin.

Det er felt klart flest gauper og jerver, henholdsvis 1.005 og 534. 76 bjørner og 62 ulver er felt i løpet av tiåret.

Fagleder Arnodd Håpnes i Norges Naturvernforbund mener vi risikerer å skyte bort muligheten til levedyktige bestander av rovdyr.

— Det skytes altfor mye ulv og bjørn. Ulvebestanden er minimal og befinner seg i en kritisk oppbyggingsfase, og bjørnebestanden ligger langt under det Stortinget har satt som mål. At vi har ulv og bjørn i Norge skyldes at nabolandene våre forvalter disse truede dyrene på en annen måte, sier Håpnes, og viser til at Norge har forpliktet seg til å sikre levedyktige bestander av alle arter, både gjennom internasjonale avtaler og eget lovverk. (©NTB)