— Vi har holdt på i 18 år og har spilt for fulle hus overalt. Operaen er ikke bare for snobbene i Oslo, men for hele folket, sier daglig leder Atti Eikaas i Lindesnes trekkspillklubb, til Agderposten.no.

Til lørdag drar Lindesnes trekkspillklubb og operasanger Thomas Stanghelle til Oslo for å spille inn musikkvideo foran operaen og for å demonstrere mot at klubben nektes å spille i operaen.

- Respektløst

  • Det er klart vi har vært et hår i suppen. At vi ikke får lov til å spille i huset er respektløst overfor det vi driver med, sier Eikaas.

Lindesnes trekkspillklubb var de første i Norge som booket seg inn i det nye huset på Bjørvika, bookingen ble aldri bekreftet, men daværende kulturminister Anne Enger Lahnstein roste klubben for engasjementet og interessen for operahuset.

Etter det har Den Norske Opera og Kulturdepartementet imidlertid gitt signaler om at operaen ikke er noe for trekkspillklubben.

- Uforståelig

Eikaas synes det helt uforståelig at trekkspillklubben ikke får lov til å stå på scenen i huset, men er likevel optimisk.

— Det er helt klart at vi skal spille i Den Norske Opera, sier han til Agderposten.no.