Hjemmelaget vant fortjent i eliteseriecomebacket. Stabæk gikk positivt ut og dikterte banespillet fra start. Det betalte seg tidlig da Craig Henderson testet venstrefoten etter 14 minutter.Etter å ha blitt servert av Franck Boli, bredsidet den newzealandske nysigneringen pent inn 1-0 i lengste hjørne.

Stabæk styrte kampen og var spesielt gode til å gjenvinne ballen mot et dyptliggende Sogndal-lag. Mot slutten fikk Bob Bradley fin uttelling for byttene sine. I det 79. minutt vartet innbytter Fredrik Brustad først opp med et målgivende innlegg til Nicolai Næss, som lett satte 2-0 i åpent mål.

Sju minutter senere fulgte han selv opp med å gjøre 3-0 alene med Sogndal-keeper Mathias Dyngeland. Brustad fikk en lekker pasning fra Stabæk-debutant Thomas Sokolowski, som hadde vært på banen i litt over ti minutter.

Ulrik Flo fikk en scoring for Sogndal vinket av for offside etter 66 minutter.

Det var bare Stabæks annen åpningsseier siden 2000. Forrige gang klubben kunne juble for seier i 1. runde var mot Odd for fire år siden. (©NTB)