Blant de døde som er hentet opp av vannet, var fire barn. 31 andre mennesker, alle flyktninger og migranter, ble reddet opp av sjøen i live, opplyser den greske kystvakten torsdag. Omstendighetene rundt kollisjonen er foreløpig ikke kjent, men trebåten sank få minutter etter at den krasjet med det 30 meter lange kystvaktfartøyet torsdag morgen.

Nesten hver dag omkommer mennesker i forsøket å ta seg over Egeerhavet fra Tyrkia til Hellas. Onsdag druknet en kvinne, en jente og et spedbarn da båten de var i, kantret.

Torsdag ble det også rapportert at en gummibåt med en libanesisk familie på tolv sank i Egeerhavet tidligere denne uka. Slektninger i Beirut har fortalt at bare tre familiemedlemmer overlevde, mens fire fortsatt er savnet. Båten seilte ut fra Tyrkia mandag kveld.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har over 590.000 flyktninger og migranter siden januar i år kommet til Europa ved å krysse Middelhavet. Over 3.000 er døde eller savnet.

Flertallet av flyktningene og migrantene, i alt 450.000, har ankommet Hellas. De aller fleste som kommer, er flyktninger fra Syria. (©NTB) (©NTB)