– Han hadde fått i seg en del røyk, men var ved godt mot. Det var helt korrekt av han å gå ut på verandaen og få frisk luft og bli reddet, sier brannmester Erik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning.

Mannen ble sendt til legevakten med ambulanse for sjekk, det sto da bra til med ham.

Klokken 15.12 opplyste brannvesenet at de rykket ut etter melding om en bygningsbrann langs Østerveien på Lund i Kristiansand. Foto: Tobias Nome

Alarmen gikk

– Jeg sto i telefonen og fortalte at alt sto bra til og jeg nettopp var kommet hjem, forteller en av naboene i bygget med ni leiligheter og 13 beboere.

– Så gikk brannalarmen, forteller han.

Her reddes en 78 år gammel mann fra verandaen sin av brannvesenet etter at det begynte å brenne onsdag ettermiddag. Foto: Morten Jacobsen

Da han kom ut i gangen utenfor leiligheten, kjente han røyklukten.– Bekymringen var først og fremst for naboen vår, som bruker rullestol en del. Men han var heldigvis kommet seg ut på verandaen. Jeg så ham stå der. Det var mye røyk rundt ham, men brannvesenets folk og stigebilen var raskt på pletten og fikk tatt hånd om ham. De ordnet opp og så ut til å ha det hele under kontroll, forteller naboen.

Alle øvrige beboere ble evakuert uten problemer.

Full fyr i leilighet

Brannen skal ha begynt i leiligheten til 78-åringen, som ligger i tredje etasje. Brannen ble varslet klokken 15.12 onsdag ettermiddag. Årsaken til brannen er ikke kjent. Teknikere fra politiet skal undersøke åstedet torsdag.

Torsdag ettermiddag er brannårsaken fortsatt ukjent.

— Teknikere har vært på stedet sammen med brannvesen og Kruse Smith. Foreløpig foreligger det ingen informasjon om det som har skjedd, sier Bjørn Rødland, politiførstebetjent og leder for allmennavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Etterforskningsleder Øystein Jørgensen forteller at de forventer å få informasjon fra teknikerne fredag. Fredag formiddag foreligger fremdeles ikke rapporten, og Jørgensen opplyser at de vil få mer informasjon på mandag.

Dette er felles gang for tre av leilighetene i det brannrammede bygget i Østerveien på Lund i Kristiansand. Brannen begynte i leiligheten i enden av gangen. Foto: Jan Oddvar Eide

Onsdag kveld var de fleste beboerne tilbake i sine leiligheter. Åstedet er avstengt av politiet. Naboen i den nærmeste leiligheten kan heller ikke bruke denne inntil videre.Brannmester Erik Johannessen i KBR Kristiansand fortalte til Fædrelandsvennen at det var full fyr i én av leilighetene da de kom til stedet.

En mann ble reddet ned fra en veranda i leilighetskomplekset av brannvesenet. Han er fraktet til legevakt i ambulanse. Foto: Sondre Steen Holvik