Skulle Gareth Bale og Wales klare å slå Belgia vil de ikke bare ta over ledelsen i gruppe B, de vil også rykke opp på FIFA-rankingen. Før kampen er de rangert som nummer 22, og lagene får poeng ut fra kampers viktighet og motstandernes rangering. Belgia er for øyeblikk rangert som nest best i verden, og en seier mot dem vil gi mange poeng til Wales, skriver Daily Mail

— I denne bransjen prøver vi å ikke tenke lengre enn til neste kamp, noe jeg heller ikke gjør. Men nå er vi i denne situasjonen, og det er en mulighet. Det er noe å se fram til, så hvorfor skal vi ikke tenke på det? Det er fantastisk hvis vi klarer det, sier Wales-trener Chris Coleman.

En fordel for laget hans er at Italia møter Kroatia fredag. De ligger begge foran Wales på rankingen, men med seier mot Belgia går Wales forbi ett av lagene. I kvalifiseringen til forrige VM var Wales rangert som nummer 112, og havnet i den laveste seedingsgruppa sammen med lag som San Marino, Andorra, Malta og Luxemburg.

Først skal Wales prøve å komme seg videre til EM i 2016, som kan bli deres første mesterskap siden VM i 1958. Arsenals Aaron Ramsey tror likevel at det å bli toppseedet til VM vil være en viktig bonus for laget.

— Det å være toppseedet ville vært en utrolig prestasjon, og det øker sjansen for at vi kan klare å kvalifisere oss til det mesterskapet, sier han. (©NTB)