Dermed følger han etter kompisene George Clooney og Brad Pitt, som riktignok har blitt utvalgt to ganger. Damon hevder det er Clooneys og Pitts «valgkampanje» på hans vegne som omsider har vunnet fram. De begynte å mase om dette allerede i 2001.Selv sier Damon med glimt i øyet at han allerede hadde forsonet seg med tanken på at denne æren aldri ville bli ham til del. Sexy Damon er gift med den tidligere bartenderen Luciana Bozan, som han har den et år gamle datteren Isabella sammen med.

— Jeg hadde akseptert at dette var en kappe jeg aldri var ment å bære. Ikke misforstå, jeg ble både sjokkert og glad., skriver han i takkebrevet til bladet People, som han undertegner med «Matty». Der hevder Damon at den ni år gamle stedatteren Lucy omsider synes han er kul - «vel, i det minste kulere».

— Hun hevder også at jeg rødmet da jeg fikk vite nyheten, skriver Damon, som pryder forsiden av Peoples årlige dobbeltutgave med herrer i fokus.

Tradisjonen med sexykåringen startet i 1985 med Mel Gibson, og har i tillegg til nevnte Pitt og Clooney også omfattet Denzel Washington og Johnny Depp.

Denne gangen danket Damon imidlertid ut hete konkurrenter som Patrick «McDreamy» Dempsey, Ryan Reynolds, Brad Pitt, James Macavoy («Atonement»), Johnny Depp, Dave Annable fra «Brothers & Sisters», Will Smith, den fremadstormende Javier Bardem, Shemar Moore («Criminal Minds»), Ben Affleck, Adrian «Entourage» Grenier, Will Yun Lee og Justin Timberlake. (©NTB)