TvBergenVeteranene Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen fikk stående applaus da de mottok Gullrutens hederspris fredag kveld. NRKs sportskommentatorer gjennom en årrekke var både rørte og glade over å motta tv-bransjens hedersbevisning. De to fikk prisen for å ha utviklet sin egen stil innen kommentatorsjangeren — den verbale sparringen fikk utløp også på scenen.- Det er litt vanskelig å snakke, for jeg er faktisk litt rørt, sa Rike, ørlite grann gråtkvalt.- Ja, han rører jo hele vinteren, så er det jo bare å begynne å snakke, repliserte Carlsen.Kulturminister Trond Giske og TV 2-sjef Kåre Valebrokk delte ut hedersprisen, til «det evigunge og humørfylte paret».Jon Herwig Carlsen hadde også klart et dikt, for anledningen framført som sang:- Eg heiter Herwig Karlsen, og er en eldre mann, begynte han, til stor munterhet fra kollegene i salen. Anne Kat. Hærland fikk årets publikumspris, men var ikke til stede for å motta prisen. Med blåveis på scenen.

Blåveisen lot seg ikke skjule da Dorthe Skappel åpnet Gullrutens tiårsjubileumsshow i Grieghallen i Bergen. Skappel holdt masken, og lot seg ikke merke med at hun har landets mest omtalte blåveis etter fallet på isen forrige uke.- Så deilig det er å bare gå, utbrøt hun på fleip, til stor applaus fra publikum. Iført en brusende hvit kjole ønsket hun velkommen til tv-bransjens store egenfeiring. NRKs familiedrama «Størst av alt» tok prisen for beste tv-drama, mens Johan Golden og Henrik Elvestad jublet over beste humorprogram for Golden Goal.- Vi vil gjerne takke TV 2 for å få lov til å sitte hjemme og se på sport og si at det er jobb, smilte Henrik Elvestad da han takket for prisen. Koht sprudlet.

NRK-veteran Torkjell Berulfsen tok prisen for beste mannlige programleder for sin serie «Fargerike». Han nøyde seg med et høflig takk, mens beste kvinnelige programleder, NRKs Christine Koht, sprudlet over av glede.- Du lurer på om jeg går for gull? Ja, jeg går for gull, det er fantastisk!, jublet Koht, som trolig var iført aftenens mest minneverdige kjole i nettopp - gull. - Bare en applaus til, nødet hun publikum, og fikk en ny runde fra salen til svar.Anders Baasmo Christiansen fikk prisen for beste mannlige skuespiller for rollen som Henrik Ibsen i serien «En udødelig mann» i NRK, mens Ane Dahl Torp ble beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i spenningsserien «Hunter»også i NRK.- Det er stor stas å vinne en sånn pris i konkurranse med kollegaer jeg har stor, stor respekt for, sa Baasmo Christiansen.Nok en gang var det NRK som var den største prisgrossisten. NRK fikk med seg 11 priser, mens TV 2 hanket inn fem. TVNorge og TV 3 måtte avslutte festen uten priser i år. ©NTB