**Les også:

— Vi har ikke juridisk ansvar for tapene**

OSLO: - Vi får kanskje en oversikt over verdiene over helgen. Våre rådgivere jobber på spreng med å finne ut dette. Vi får kanskje ikke fastslått verdien før investeringen eventuelt er solgt, sier Odd Omland, ordfører i Kvinesdal (Ap) på telefon fra Oslo.

Der har han de siste dagene jobbet døgnet rundt etter at Terra-saken eksploderte.

Kommunen investerte 32 millioner kroner i amerikanske kommuneobligasjoner. Så langt har kurstapet vært på rundt 8,5 millioner kroner.

— Våre rådgivere Pareto og advokatfirmaet Lund & Co vurderer også om det er fornuftig at vi blir sittende på investeringen. Men dette er ikke bestemt, forteller Omland.

Kvinesdal kommune har et budsjett på 306 millioner kroner, og ifølge den siste revisjonen vil kommunen gå med et overskudd på 6-7 millioner kroner i 2007. Det er altså ingen katastrofe for kommuneøkonomien om pengene går tapt. Men Omland liker uansett ikke å tape penger.

— Hver krone teller. Vi mener at bankene må på banen å ta sin del av tapet. Vi føler oss rundlurt. Samtidig skal vi ta vår del av ansvaret, og vi tar selvkritikk, understreker Omland.

Ifølge ordføreren gikk ikke handelen gjennom Terra-medeier Kvinesdal Sparebank, men fra Terra selv.