Mandag kveld var veiene rundt Knutsens gård på Åbål stengt, og vannstanden i Topdalselva som renner forbi eiendommen stod 2,5 meter høyere enn travtreneren fra Birkeland kan huske noen gang å ha sett den.

– Det er den mest ekstreme situasjonen vi noen gang har sett på mine 28 år her. Vi pleier å ha flom her, men vanligvis kan hestene gå ute på beitet her likevel, forteller Knutsen.

Se video her:

Eventyrlig sesong

Travtreneren har hatt en eventyrsesong med sine hester, og står blant annet bak årets mestseirende hest på norske travbaner, Wayne Brogård. Nå står 21 hester innesperret på stallen, uten mulighet til sine daglige lufteturer på grønt gress.

Slik ser vanligvis de nå oversvømte beitene rundt gården til Kari Anne Knutsen ut. Foto: Foto: Privat.

Kano til butikken

En stein plassert ved Flaksvann, bare et par kilometer fra Knutsens gård, har målt vannstanden i området i alminnelige tider. Den forrige toppnoteringen var fra 1864, under årets flom er denne noteringen slått med 20 centimeter, ifølge travtreneren.

– Nå skal vi over til naboen for å låne kano slik at vi kommer oss i butikken. Veiene er stengt i begge retninger fra gården, forteller Knutsen som likevel ikke fortviler over situasjonen.

– Vi klarer oss. Hestene blir trent og husene står heldigvis på tørr grunn, alt tar bare fryktelig lang tid i forhold til hva det pleier, forteller Kari Anne Knutsen.