SKARPHALLEN: – Ja, det skal gå an. Drammen er jo et litt mindre sted enn Tromsø, er det ikke det? Når det kommer en fra Drammen, kan det komme en fra Tromsø også, sier Johansen.

For ordens skyld: De siste befolkningstallene viser at det bor 71.590 mennesker i Tromsø, i Drammen er tallet 66.214. – Tilsvarende stjerner kommer sjeldent. Det er vanskelig å få slike fram i Norge, men hvorfor kan han ikke komme fra Nord-Norge om x antall år? Målet er å drive så godt at det skal komme fram talentfulle gutter som skal bli gode, sier TIL-trener Bård Flovik.

Kontraster

Det er store kontraster mellom den slitte Skarphallen der TIL trener for tiden og Santiago Bernabéu som er Martin Ødegaards nye arbeidsplass.

I dag signerte 16-åringen en avtale på 3,5 år med verdens største klubb. Ifølge VG får Godset rundt 30 millioner kroner, men beløpet kan stige til det dobbelte.

Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham. Foto: NTB scanpix

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er litt uvirkelig at jeg sitter her og er klar for den største klubben i verden. Det er utrolig stort for meg. En ære, sa han på pressekonferansen.Oppskriften til Ødegaard er både enkel og vanskelig: Talent og mange timer med trening. Ødegaard krevde å få med i sin kontrakt med Godset at han skulle få trene så mye han ønsket.

– Eksepsjonelt talent

– Det er et kanonsignal på at du kan bli så god i Norge og et eksempel til etterfølgelse for flere. Han er eksepsjonelt talentfull og er kommet langt tross sin unge alder. Det er kjempeartig at han velger Real Madrid, og at noen vil ha han så veldig gjerne, sier Flovik.

Ødegaard skal spille for Real Madrids reservelag Castilla på nivå tre, som styres av Zinedine Zidane, men er også tilgjengelig for Carlo Ancelottis A-stall.

– Hvis han i løpet av et par år kommer opp på det nivået til de som spiller fast i Real Madrid har, så blir man imponert. Han trenger nok kanskje litt lengre tid enn det, men jeg tror absolutt at han blir en verdensstjerne, sier Thomas Drage.

– Hva gjør han så god? Er det drivet, teknikken, fotballforståelsen?

– Det er en kombinasjon av alt, men jeg synes først og fremst han har en forståelse og en timing på alt han gjør som er helt rå, svarer Drage.

– Blir du inspirert av denne overgangen, Remi Johansen?

– Hvis vi sammenligner med ham så er jo jeg en gammel jævel, så vet ikke hvor inspirert jeg kan bli. Jeg tror Real Madrid-toget er gått for min del, humrer 24-åringen.

Før han legger til:

– Det bør være en inspirasjon for spesielt unge gutter som kommer opp, at man ser at man kan faktisk bli meget god i internasjonal målestokk selv om man er født i Norge, et land der fotballen blir slaktet og får mye kritikk.

Men i dag var det all grunn til å være stolt og kry i Fotball-Norge. Tidenes norske fotballovergang er et faktum.