— Vi reiser til Ålesund for å vinne. Og jeg kan godt tenke meg å score vinnermålet, sier 31-åringen.

Som torsdag skrev under for to nye år hos Odd.

- Så du trives i Skien?

— Ja, jeg kunne tenkt meg en enda lengre kontrakt enn to år, men det var ikke klubben interessert i. Jeg er litt skuffet over kun to nye år, men har akseptert tilbudet, sier Eriksen.

NEY DUELLER: Lars Kristian Eriksen i duell med AaFKs Demar Phillips i kampen mellom AaFK og Odd Grenland i 2012-sesongen. Da vant AaFK og Phillips 2-1. Lørdag møtes lagene igjen på Color Line stadion, der Odd er favoritter i lys av sine meget sterke sesong og AaFKs ditto svake. Foto: NTB SCANPIX

Han ledet sjøl forhandlingene med en klubb han kom til i 2012. — Hvorfor har Odd Grenland vært så sterke i år, dere går mot seriesølv?

— Treneren har fått inn en tydelig spillestil i laget, sier Eriksen om sin sjef Dag-Eilev Fagermos rolle i klubben.

- Fagermo er ikke redd for å provosere med sine uttalelser?

— Han prater nok enkelte ganger før han tenker, men han er også konstruktiv. Jeg skjønner hvis han lar seg friste til å gå til andre klubber, men håper han fortsetter i Odd, sier Eriksen.

Som har fått mye tillit hos Fagermo, som midtstopper. Der får 31-åringen fra Ålesund nyte godt av sine sterke sider, som etter eget utsagn er «god til å lese spillet» og «får dra nytte av mine offensive egenskaper som back tidligere».

Minnes juniortrenerne

- Fagermo er den beste treneren du har spilt under?

— Jeg har hatt mange dyktige trenere i karrieren. Henning Berg som var trener da jeg var i Lyn setter jeg også meget høyt. Og som gutte- og juniorspiller i AaFK hadde jeg flinke trenere i Bjørn Andersen, «Bobbo» Aam og Jan Erik Sørnes, minnes Eriksen.

- Hva synes du om moderklubben anno 2014?

— AaFK mistet viktige spillere etter fjorårets sesong, som Hamed-Allah. Og det tok tid før de forsterket laget. De er nok skuffet over sesongen, sjøl om de har lagt opp til det sjøl. Og så var det uflaks at Barrantes ble borte lenge under VM.

Er mannen til «Fotballfrue»

Eriksen synes ikke lenger det er så spesielt å møte AaFK sjøl om han har det meste av sin familie i jugendbyen.

— Det er nok vannet ut at det er så spesielt. For min del blir det lite aktuelt å komme tilbake til Ålesund. Jeg har en del jobb gjennom å hjelpe min kone med hennes blogg, og for oss som familie er det gunstig å bo på Østlandet, sier Lars Kristian.

Som innrømmer at blogger og kone Caroline Berg Eriksen er langt mer kjent hos «Ola Nordmann» enn han selv er.

— Hun er nok bedre kjent enn de fleste av spillerne i eliteserien, sier Lars Kristian Eriksen med et smil om sin fotballfrue.