Sävehof – Larvik 32-38

Amanda Kurtovic førte an da Larvik gnistret til og slo svenske Sävehof 38-32 (21-14) i den nest siste kampen i mesterligaens gruppe A i håndball søndag og tok tabelltoppen.

Svenskene klarte aldri å by det norske mesterlaget særlig kamp. De to lagene fulgte hverandre de aller første minuttene, men så dro Larvik-jentene jevnt og trutt ifra.

— 38 mål er ingenting vi er fornøyde med. Det viser at vi ikke gjorde noen god forsvarskamp, slo den svenske treneren Henrik Signell fast.

Snaut halvveis ut i første omgang sto det 13-9 til Larvik, noe som ble økt til 21-14 til pause. Allerede da så det ut som om Larvik var på vei mot en kontrollert og sikker seier.

På det meste var ledelsen på ni mål midtveis i den andre omgangen.

Larvik spilte en strålende første omgang og hadde god kontroll bortsett fra de første to-tre minuttene. Ved siden av Amanda Kurtovic spilte også Anja Hammerseng Edin og Marit Malm Frafjord godt for gjestene fra Larvik.

Kurtovic lyste med sine 11 scoringer. Linn-Kristin Koren Riegelhuth var også effektiv og tegnet seg for ti mål. Gro Hammerseng-Edin pådro seg tre tominuttere og fikk det røde kortet, uten at det hadde noen stor betydning for Larviks spill og klare seier.

Nå venter Krim Mercator i den siste kampen. Dette laget ligger på annenplass bak Larvik på tabellen. Med seier i den siste kampen vil Larvik-jentene ta seg til hovedrunden med seks poeng, og det er fullt mulig.

Sävehof ligger sist i gruppe D med sine fire poeng. Svenskene møter Esbjerg i den siste kampen.