Anders Fannemel la grunnlaget for seieren da han hoppet lengst av alle i 1. omgang i verdenscuprennet i Russland lørdag. I andre omgang fulgte han opp og tok karrierens første verdenscupseier.

— En herlig følelse, slo Anders Fannemel fast overfor FIS-intervjueren etter triumfen.

Leder verdenscupen

Veldig overraskende var det likevel ikke for ham selv.

— Jeg har vært i nærheten hele sesongen, poengterte han.

Det bekreftes av at han nå leder verdenscupen sammenlagt og ennå ikke har vært utenfor topp seks i noen av rennene så langt.

Hornindal-gutten ledet med 2,6 poeng ned til tyske Severin Freund etter første omgang. Imidlertid ble det Gregor Schlierenzauer som ble den største utfordreren i andre omgang. Den østerrikske hopperen snek seg forbi Freund, og la press på Fannemel.

Bakkerekord

Nordmannen taklet imidlertid det perfekt og vant med 4,8 poeng foran Schlierenzauer. Dermed ble det Fannemels første verdenscupseier, mens Schlierenzauer foreløpig blir stående på 53. Anders Bardal leverte også en bra konkurranse og ble nummer seks.

Fannemel viste allerede i kvalifiseringen på fredag at han hadde skumle hensikter. Da satte han bakkerekord med 134 meter. Den gode trenden fortsatte så i lørdagens renn, hvor det var ujevne vindforhold.

Saken oppdateres!