I åpenbare smerter nedkjempet Cecilia Brækhus sin tyske utfordrer, og vant en suveren seier. Det var alle dommerne enige i. Dommer-sifrene ble 98-92, 100-90, 100-90. Etter kampen orket hun ikke engang å stå på høyrefoten. Hun hinket rundt i ringen da hun takket motstander og publikum for kampen.

– Tusen takk til alle som tok turen til København. På vegne av alle de norske bokserne: Tusen takk for støtten. Det var en skitkamp. Shit happens! Jeg var uheldig og tråkket over, men jeg kommer sterkere tilbake, sa hun over høyttalerne.

Ankelskaden var den store snakkisen, både under og etter kampen. Den gjorde også at verdensmesteren gikk rett i garderoben, og ikke snakket med noen før pressekonferansen i nattetimene.

NY SEIER: The First Lady, også kjent som Cecilia Brækhus, forsvarte beltene sine lørdag. Foto: Tor Høvik

– Jeg så at hun vrikket ankelen, det skjedde i midten av ringen. Det gjør at jeg synes seieren er sensasjonell, sier promotor Kalle Sauerland.Han mener skaden gjør det til en av hennes største prestasjoner.

– Det ville vært en stor seier uansett, men å klare det med et så stort problem, er utrolig. Hun gikk halve fighten med en vrikket ankel, sier Sauerland.

Som vanlig er etter en seier, roste han motstanderen:

– Retzke viste seg som en verdig utfordrer, men Brækhus var bare klassen over henne, sier han.

Selvsikker

Godt på etterskudd entret Cecilia Brækhus ringen i København like før midnatt. Motstander Jennifer Retzke så nervøs ut, der hun sto i ringen og ventet på den norske verdensmesteren.

Til tonene av Black Eyed Peas og «I Gotta Feeling» kom bergenserinnen mot ringen, i sin kjente, selvsikre stil, mens Anja og Gro Hammerseng-Edin viste frem verdensmesterbeltene hennes.

Pågående tysker

Den tyske utfordreren, med 17 kamper og 15 seirer bak seg, gikk offensivt til verks mot Brækhus, som hadde vunnet samtlige av sine 26 kamper.

FOKUSERT: Cecilia Brækhus oste selvtillit foran kampen. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

Tyskeren fikk inn de første slagene i den første av ti runder, men Brækhus, med sin større rekkevidde, fikk Retzke på mer komfortabel avstand utover i runden.Retzke startet den andre runden som hun åpnet den første. Hun gikk på med alt hun hadde, og var flere ganger i ferd med å stange den norske verdensmesteren.

Mønsteret fortsatte. Retzke kom fort ut, Brækhus justerte seg inn og fikk kontroll på sin motstander, stadig tidligere i rundene. Etter den tredje runden gikk Retzke med tydelig ustø steg mot sitt ringhjørne.

Retzke gikk tom

I den fjerde runden var ikke overtaket like påtakelig, men verdensmesteren hadde fortsatt kontroll, i en jevnere runde enn de to foregående.

Femte runde var en helt annen historie. Da begynte utfordreren å henge med hodet og Brækhus kunne kanskje ha stoppet kampen der og da, men hun fortsatte med sin kampplan; disiplinert, ryddig og teknisk god boksing.

Etter at gongongen gikk for start av den sjette runden skjedde det noe med Brækhus. Hun bevegde seg ikke så godt i ringen lenger. Da runden var over, fikk hun is på den høyre ankelen i ringhjørnet.

Runden etter så mer ut som et gammeldags slagsmål. De to damene sto nesten stille og slo på hverandre. Brækhus fikk fremdeles inn flest slag, men Retzke var alt annet enn en glasskjeve. Hun tålte det som kom.

Mønsteret gjentok seg i åttende runde. Det begynte å bli vanskeligere og vanskeligere å vite hvordan dommerne scoret rundene.

Gikk for knockout

I den niende runden gikk Retzke på noen skikkelige treffere fra Brækhus. Selv om hun tydelig dro på den høyre foten sin, var det en suveren runde for den norske verdensmesteren.

Foran den tiende og siste runden fikk Retzke beskjed i sitt ringhjørne om at hun måtte gå for knockout.

Det var hun aldri i nærheten av, og bergenseren kunne kontrollere inn enda en seier.

Verdensmesteren i weltervekt kommer fortsatt fra Bergen.

– Det var en maktdemonstrasjon. Men Retzke var tøffere enn vi trodde, sier Brækhus' kommersielle manager Rune Brynhildsen til BT.

Brynhildsen fikk ikke med seg hva som skjedde da Brækhus begynte å slite med foten. Men smertene betyr lite når kampen endte som den gjorde.

– Nå skal Cecilia ha seg en lang og god pause, sier Brynhildsen.