STAVANGER: (Aftenbladet): 23-åringen pådro seg et voldsomt kutt da venstre skøyte skar opp høyre legg under et fall på trening i den sørtyske byen Inzell 15. oktober i fjor.

Siden den gang har han gått gjennom to operasjoner og intensiv opptrening. Nå, over tre måneder etter skaden oppsto, er han endelig klar for å delta i v-cupen igjen. Det er ikke Lorentzen imot at comebacket kommer i historiens første verdenscup i Sørmarka Arena i Stavanger.

Håvard Holmefjord Lorentzen havnet på sykehus under et stygt fall på trening i Tyskland i oktober. Nå er han klar for å gå verdenscup i Stavanger. Foto: NTB Scanpix

— Jeg gleder meg til å gå i helgen, og det blir gøy å gå verdenscup igjen, sier Lorentzen til Aftenbladet.

Går for sprint-VM

Selv om det er en stund siden Lorentzen sist gikk verdenscup, er det ikke lenge siden sist konkurranse. I helgen deltok han nemlig under NM i enkeltdistanser. Der tok han 4. plass på 500 meter og 5. plass på 1000 og 1500 meter.

— Jeg har fått gått litt løp i det siste, og formen blir bare bedre og bedre. Det kan bli bra i helgen, sier han.

Helgens konkurranser er svært viktige for Lorentzen, for tidene han går på her blir med på å avgjøre om han blir kvalifisert til sprint-VM i Russland i februar.

— Målet med helgen blir å kvalifisere meg til VM, og jeg er klar til å gi gass, sier 23-åringen.

Trives i Stavanger

Lorentzen og resten av Norges skøytelandslag er nå på plass i Stavanger for å finpusse formen før det braker løs i Sørmarka Arena på fredag.

De skal sammen med resten av verdenseliten konkurrere i oljebyen. Sven Kramer, Pavel Kulizhnikov, Sverre Lunde Pedersen, Brittany Bowe og Ida Njåtun er bare noen av stjernene som skal i aksjon. Det skal i løpet av helgen konkurreres i 500, 1000 og 1500 meter for kvinner og menn, mens kvinnene og mennene skal gå langdistanse på henholdsvis 3000 og 5000 meter.

— Det føles bra å være her i Stavanger. Det er god is med god gli, og det virker som om arrangørene har alt under kontroll, sier Lorentzen.

— Landslagstroppen trives veldig godt her. Vi gleder oss til dette, og det har vi gjort helt siden vi fikk vite at det skulle være verdenscup her. Det er alltid stas å gå i kjente omgivelser med venner og familie på tribunene. Dette vil definitivt gi de norske utøverne et ekstra boost, legger trener for skøytelandslaget, Sondre Skarli, til.

Kan få pallplasseringer

Norge har med seg hele 21 landslagsutøvere til Stavanger denne helgen, men det er spesielt to løpere landslagstreneren trekker frem som medaljehåp.

— Espen Aarnes Hvammen og Sverre Lunde Pedersen er våre to sterkeste kort denne helgen. Sverre på 5000 meter og Espen på 500 meter har gang på gang vist at de er med helt i toppen, og jeg håper å ha dem på pallen i helga, avslutter Skarli.