Han startet sesongen på benken, men nå er han en av de første spillerne treneren setter på blokken. Mot Stabæk 16. mai var Kristoffer Barmen både høyt og lavt, og vant det meste av dueller. Helt til krampen tok han.

— Jeg føler meg i slaget for tiden, og føler jeg kjempet bra på midten. Jeg vant alt, i hvert fall helt til krampen tok meg.

Siden Lars Arne Nilsen tok over Brann, har han vist Barmen stor tillit på midtbanen.

— Det setter jeg pris på, han har vist meg stor tillit hele veien. Jeg føler jeg har tatt vare på de sjansene jeg har fått de siste kampene, sier Barmen som har startet syv av årets 11 kamper.

— Barmen er populær

Kampens store spiller – ved siden av målscorer Heltne Nilsen – har lenge blitt sett på som en hakkekylling av supporterne. Nå slår treneren kraftig tilbake.

— Barmen er populær! Det er forbi at folk ikke vil ha ham med lenger. Det er gammel historie, sier treneren som ikke holder tilbake på godordene.

— Han er en av de første jeg tar ut på laget. Han er en klassespiller. Han er god på det meste, og er en veldig sterk midtbanespiller som bare vil bli bedre og bedre, sier Nilsen.

Samspillet vokser på midtbanen

Sammen med Fredrik Haugen og Sivert Heltne Nilsen, utgjør Barmen en solid Brann-midtbane. Og de kan ta en stor del av æren for at Brann står med null baklengsmål på hjemmebane i år.

— Hele midtbanen fungerer bra. Samarbeidet med Haugen og Sivert (Heltne Nilsen) fungerer veldig bra. Vi spiller friere og samarbeider bedre, sier Barmen.

Treneren er fornøyd med midtbanetrioen sin, og det ligger ikke store forandringer i kortene fremover.

— De var gode. De lå i rammen og jobbet steinhardt, sier Nilsen.

Full feiring i 17. mai-toget

I fjor var ikke Barmen med, når Brann spilte uavgjort mot lillebror Nest-Sotra. Men han husker godt tapet mot Bodø/Glimt for to år siden. Derfor smaker det godt med en seier på fotballens festkveld.

— Det er virkelig deilig. Det var ikke noe gøy å gå i toget etter tapet mot Bodø/Glimt for to år siden.

Nå kan han sammen med resten av Brann-spillerne, gå med hevet hodet i 17. mai-toget. Og Barmen lover å feire med mye is på nasjonaldagen.

— Ja det tror jeg, kanskje noen pølser også.