Madla-svømmeren startet kvelden i Glasgow med å vinne 100 meter bryst i suveren stil på 1.44,83, som var en forbedring av hennes to år gamle mesterskapsrekord med to sekunder.

— Faktisk gikk Sarah Louise ut i verdensrekordtempo på øvelsen, og selv om det ikke holdt helt inn, så vitner det om at hun virkelig har truffet med toppformen sin inn mot dette mesterskapet, sier trener Morten Eklund.

Sarah Louise Rung var selv fornøyd med hvordan dagen hadde vært i Glasgow.

— Jeg har hatt en god stigning i hele mesterskapet, og jeg kjente allerede på den første øvelsen i dag at jeg var på vei mot noe stort, sier hun på telefonen sent i kveld.

Føler seg veldig godt trent

Snaue timen senere var hun like suveren på 200 meter medley, da hun svømte inn til sin fjerde gullmedalje i mesterskapet med solide 3.19,83. Også dette var ny mesterskapsrekord, den gamle hadde hun selv fra VM i Montreal i 2013 med 3.20,44. — Vanvittig god uttelling for oss denne kvelden. Sarah Louise sa selv at hun var litt sliten etter den første øvelsen, men hun skjerpet seg maksimalt og det viste også igjen på resultatet. Når hun svømmer under mesterskapsrekorden, så sier det seg selv at dette var meget bra, sier Eklund.

Selv legger ikke Sarah Louise Rung skjul på at øvelsene kom tett i dag, men dette er noe hun er rimelig godt vant til.

— Jeg føler meg så godt trent at det ikke gjør noe at to distanser kommer så tett på hverandre. Og det viste seg jo å holde stikk og vel så det, understreker hun like etter medaljesermonien i kveld.

Vil ha medaljer på alle øvelsene

Morten Eklund synes den stigningen Sarah Louise Rung har hatt i mesterskapet gjør at de kan se den siste mesterskapsdagen lyst i møte.

— Hun har nå tatt fire gullmedaljer, og hun er definitivt klar for å kjempe om sitt femte gull i mesterskapet på 100 meter fri i morgen, mener han.

Sarah Louise Rung er litt mer nøktern i forhold til sine sjanser på den distansen. Hun har som mål å kjempe om medalje på øvelsen.

— I tidligere mesterskap har det som regel vært stang-ut for meg på den distansen. Det hadde vært helt kjempestas om jeg kunne kommet hjem til Stavanger med medalje på hver eneste øvelse jeg stilte opp i her i Glasgow. Skal i alle fall gi alt jeg har også i morgen, understreker en meget tilfreds Sarah Louise Rung etter lørdagens to gullmedaljer.

Trener Morten Eklund er også snar med å gi honnør til Stavanger kommune for deres måte å tilrettelegge forholdene under oppkjøringen til dette mesterskapet i Glasgow.

— Sarah Louise har fått trent som normalt helt inn mot mesterskapet, takket være en velvillig kommune. Uten dette hadde vi ikke kunne forberedt oss maksimalt her hjemme, understreker han.