RUSSLANDS landslagssjef var romkamerat og telefonvakt for George Best da de spilte sammen i San Jose Earthquakes i 1977. Han er bondesønn og drømte om et voksenliv på gården. Og han elsker å suse rundt uten hjelm på sin kjære Harley-Davidson når han kobler av.

Men først og fremst er Guus Hiddink kjent som fotballens svar på David Copperfield.

Får vi se det når Russland møter de nederlandske storfavorittene i kveldens kvartfinale?

En ny tsar

Om noen trener skal lykkes med å få tresko-folket til å skli på et bananskall akkurat nå, må det være Hiddink. Fordi han har det med å lykkes når man minst venter det.

— Ein Magier, slo de fast på TV-kanalen ZDF da Russland hadde sendt Sverige hjem fra EM.

— Hva annet kan man kalle en mann som har tatt så mange land videre i EM og VM, sa Russland-vingen Juri Sjirkov dagen etter.

I går ettermiddag satt han med et behersket smil og vinnende vesen foran meg og mange andre pressefolk her i Basel. Det oste trygghet, ro og selvsikkerhet av den rutinerte treneren. Dette var han vant med.

Ingen flosshatt eller tryllestav var å se. Det kom aldri noen kanin opp bak bordet, heller, men mange engelske gloser som gjorde stemningen munter.

Nervøs røyker

I Russland, Australia og Sør-Korea er han imidlertid blitt kalt en trollmann.

I Sør-Korea fordi han ledet laget helt frem til semifinalen i 2002-VM på hjemmebane. Derfor er han æresborger der.

I Australia fordi han i landets første VM på 32 år nådde åttendedelsfinalen. Derfor blir han kalt "The King" Down Under.

I Russland fordi han har greid å få stormakten videre fra gruppespillet i et stort mesterskap for første gang siden EM-finalen i 1988 (da som Sovjetunionen). Derfor er det noen som sier "Tsar Guus" i øst.

Trenerkarrierens han fikk en drømmestart da han tok over PSV Eindhoven i 1987. Det skulle man ikke tro, for på ett av de første spillermøtene var Hiddink så oppglødd og nervøs at han tente på feil side av filtersigaretten.

Ti måneder senere hadde PSV Eindhoven vunnet europacupen med et galleri av spillere som hadde mye høyere status enn treneren.

Snill og nådeløs

Han røyket sammen med stjernene. Lyttet til dem, og bygde sakte, men sikkert opp sin egen måte å være sjef på.

Karismatisk, snill, omtenksom, men også knallhard og nådeløs.

Da Edgar Davids under EM i 1996 påsto at Hiddink, som da var nederlandsk landslagssjef, satt med hodet langt opp i stumpen til de mest rutinerte spillerne, var det takk og farvel til Davids for den gang.

Men sjefen var ikke mer langsint enn at Davids var en av frontfigurene da de oransje spilte seg helt frem til semifinalen i Frankrike-VM to år senere.

Hiddink-fotballen

Hiddink er selvsagt en del av den nederlandske fotballskolen, men han rendyrker ikke den velkjente oransje 4-3-3-formasjonen.

Filosofien er krystallklar, og han former enkeltspillere og lag etter sitt eget mønster. Hiddink-fotballen er fremadrettet, direkte, hurtig og har stor bevegelse.

I Sør-Korea kom han til en nasjon som alltid hadde vært fysisk underlegne sine motstandere.

— Jeg snakket en god del med ham da vi var i Hongkong med landslaget i 2001. Han ville gjøre noe med den fysiske biten. Derfor innførte han tre daglige treninger. En fotballøkt, en fysisk økt og en egentreningsøkt, forteller tidligere landslagssjef Nils Johan Semb.

"Guusland"

Ett og et halvt år senere var sørkoreanerne som Duracell-kaniner under VM på hjemmebane.

De startet i hundre, fortsatte i hundre og avsluttet i hundre. Som om de skulle ha gått på speed.

Suksessen gjorde at Hiddinks hjemsted er blitt et populært turistmål for asiater på rundreise i Europa.

"Guuseum" er blitt et kjent uttrykk. Kanskje blir "Guusland" det også hvis fremgangene med det russiske laget fortsetter.For i hans fotballverden har det umulige vist seg å være mulig.

Gang på gang.

Fakta:

GUUS HIDDINK

Yrke: Landslagstrener for Russland.

Nasjonalitet: Nederlender.

Født: 8. November 1946. Spillerkarriere: SC Varsseveld, De Graafschap (tre ganger), PSV Eindhoven, NEC Nijmegen, Washington Diplomats, og San Jose Earthquakes.

Trenerkarriere: De Graafschap, PSV Eindhoven (assistent), PSV, Fenerbahçe SK, Valencia CF, Netherlands, Real Madrid CF, Real Betis Balompié, Korea Republic, PSV, Australia og Russland.