BERGEN: – Vi fikk melding om at det var brann i høyre motor. Mannskapet hadde indikasjon på at det var brann i motoren og det ble konstatert at det var riktig. Den var slukket før flyet landet, sier vaktkommandør Torstein Nerås i Bergen brannvesen til NTB.

Det var fem personer om bord, flykapteinen, styrmannen og tre flymekanikere, men ingen passasjerer.

Rullebanen ble ryddet og mannskapet foretok en kontrollert nødlanding med en motor. Brannen førte til full utrykning og flyet ble skumlagt etter landing.

Alarmen om bord ble utløst klokka 17.18. To minutter senere landet flyet trygt. Det vil bli undersøkt av Statens havarikommisjon for transport.

Ved 19-tiden ble flyplassen åpnet igjen for trafikk, men Avinor regnet med forsinkelser langt utover kvelden.

Rutinesjekk

Flyet det brant i er av typen Dash 8 Q400. Det er Widerøes største maskin og har plass til 78 passasjerer.

– Crewet hadde vært på en rutinesjekk med flyet i Bodø og skulle tilbake til Bergen lufthavn der maskinen etter planen skulle fly med passasjerer til Aberdeen i Skottland klokka 17.40. Da varsellampen som indikerer brann ble tent, ble de to brannslukningsapparatene som er koblet til motoren utløst, sier informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til NTB.

Ingen kom til skade på grunn av nødlandingen og de fem om bord kom seg uskadd ut av flyet. De ble tatt hånd om av helsepersonell.

Nesten framme

Brannalarmen gikk like før flyet skulle lande på Flesland.

– Da meldte crewet «mayday» og det førte til full utrykning, sier Brandvoll.

Besetningen skal debrifes og det vil bli vurdert om det er nødvendig med videre oppfølging.

Flymotoren det brant i vil trolig bli skiftet ut og undersøkt.