— Mario Monti forblir i sin stilling inntil videre, sier president Napolitano og legger til at Monti «utgjør et element av sikkerhet».

— Det sittende forretningsministeriet er i ferd med å utarbeide viktige reformer for økonomien, fortsatte presidenten uten å gi noen ytterligere detaljer om arbeidet.

På en pressekonferanse i Roma lørdag fortalte Napolitano også at han vil be «to avgrensede grupper» i italiensk politikk gjøre et nytt forsøk på å danne regjering. Han sa imidlertid ikke hvilke personer eller partier han hadde i tankene.

Tidligere på dagen meldte nyhetsbyrået Reuters at Napolitano selv vurderte å trekke seg umiddelbart for å bane vei for nyvalg. Men dette ble senere avkreftet av presidenten, som forsikret at han blir sittende fram til perioden hans utløper 15. mai.

Resultatet av det italienske valget i februar har gjort det vanskelig å danne regjering. Et forslag fra høyresidens Silvio Berlusconi om å danne en samlingsregjering ble avvist av venstresidens leder Pier Luigi Bersani tidligere denne uken. (©NTB)