KRISTIANSAND: 23-åringen fra Grimstad ble onsdag kveld klar for finalerundene i Idol, etter at han sammen med Astrid Smeplass fikk flest stemmer under semifinalen.

— Det var storartet. Helt vilt, sier Jakobsen til Fædrelandsvenne på telefon dagen derpå.

- Hvor mange meldinger hadde du innboksen på mobiltelefonen etter semifinalen?

— For å si det sånn; det var alt for mange. Det blir mye mail og meldinger, så jeg får nok å gjøre nå frem til finalene begynner.

"T.I.M.E.": Med countrylåta "T.I.M.E." sikret Steffen Jakobsen seg finalebillett i Idol-semifinalen onsdag kveld. Foto: Thomas Reisæter / TV 2

Se Steffen Jakobsens semifinaleopptreden her

Må spørre om fri

Jakobsen har akkurat vært gjennom et intervju i TV 2s "God morgen, Norge", og der kom det fram at han hadde en noe alternativ oppladning til semifinalen. Mens flere av de andre deltakerne bet negler av nerver, lå mannen med den dype basstemmen og sov.

— Nerver er ikke et problem. Jeg sov en halvtimes tid før sending. Da hadde jeg ti minutter på å springe ned å gjøre meg klar, sier han.

Senere i dag setter han kursen hjemover mot Grimstad igjen. Fredag er han tilbake som selger hos Evenstad musikk.

— Det blir masse øving fremover nå, så jeg må nok spørre om litt fri. Men det går nok greit. Jeg må finne nye sanger, for å imponere publikum på nytt, sier den nykronede countrykongen.

Mail fra Josh Turner

For det er ikke bare dommerne i Idol som øser ut komplimenter til Grimstad-karen. Etter hans første audition, der han sang Josh Turner-låta "Your man", har Turner selv sendt 23-åringen en mail etter å ha sett en video av fremførelsen.

— Det er gøy å høre, og det tar jeg med på veien. Det er stas det, sier han.

Jakobsen har fremdeles ikke svart den amerikanske countrystjernen, men har planer om å sende av gårde noen ord.

— Jeg skal svare, men han er såpass stor at jeg har vært litt usikker på om han vil ha et svar fra meg, sier den finaleklare artisten.

I finalerundene blir mannen med den dypeste stemmen i Idol-sirkuset nødt til å vise flere sider av seg selv som artist. Selv om han helst ikke vil det selv.

— Folk får vente i spenning, men country vil alltid være min merkevare, avslutter han.