Fram til nå har Stiftelsen Suss-telefonen (Suss) blitt finansiert over statsbudsjettet. Men fredag er det slutt ettersom Helsedirektoratet ikke lenger vil støtte arbeidet., melder NRK.

— Konsekvensen av at vi blir borte er at de 12.000 henvendelsene vi får per år, kanskje ikke har noe tilbud, slik at ingen kan hjelpe disse ungdommene med å ta kontakt med helsesøster eller fastlege for å få hjelp. Mange unge sier det er leit at vi skal slutte, sier Mette Hvalstad, daglig leder for Suss.

Telefonen er et gratistilbud for ungdom, og de ansatte er psykologistudenter, psykologer, legestudenter og leger. Mange studenter i medisin og psykologi har hatt praksisplass for å lære seg å snakke med barn og unge om intime spørsmål.

Helsedirektoratet mener at Suss ikke lenger har en sentral rolle i arbeidet med å senke terskelen for unge til å ta kontakt som den hadde tidligere,

— Helsedirektoratet skal stimulere til en mer samordnet og slagkraftig innsats på feltet og konkluderer med at Suss bør avvikles i sin nåværende form, opplyser Ellen Margrethe Carlsen, direktør ved avdeling for oppvekst og aldring i Helsedirektoratet. (©NTB)