Tiltakene er innrettet slik at de raskt gir sysselsetting i områder og sektorer som er særlig rammet av ledighet, heter det i forslaget.

— Hovedbildet er tilbakeslag på Sør- og Vestlandet, mens resten av landet går ganske bra når det kommer til sysselsetting, sa finansminister Siv Jensen (Frp) da hun la fram revidert nasjonalbudsjett onsdag formiddag.

«Regjeringen foreslår blant annet økte midler til kommunalt vedlikehold, vedlikehold og investeringer i vei og bane, vedlikehold av sykehusbygg og satsing på grønn skipsfart», heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.

Med 1.000 nye tiltaksplasser vil regjeringen gjøre det lettere for arbeidsledige å komme ut i ny jobb. De nye plassene kommer i tillegg til de 4.000 plassene fra revidert nasjonalbudsjett for ett år siden, ifølge Arbeidsdepartementet.

Regjeringen vil også fjerne ettårsbegrensning for å motta dagpenger for dem som får opplæring i norsk og samfunnskunnskap. Den vil også tillate at kortvarig utdanning på dagtid kan tas på deltid. (©NTB)