20-åringens fascinasjon for vold var tydelig allerede da han gikk på barneskolen, ifølge en rapport lagt fram av det amerikanske Barneombudet.

I en skolestil Adam Lanza skrev da han gikk i femteklasse, sier en av rollefigurene «Jeg liker å skade mennesker ... spesielt barn», heter det i rapporten som ble offentliggjort fredag.

I tiden før massakren var Lanza så isolert at han sjelden snakket med andre mennesker, og han brukte epost til å kommunisere med moren, selv om de to bodde i samme hus. 20-åringen kommuniserte i stedet med noen få personer på internett. Han var nært knyttet til et lite fellesskap som delte hans «besettelse for massemord», ifølge rapporten.

Barneombudet mener Lanza ble isolert av flere grunner, psykiske problemer, lærevansker, tvangstanker og anoreksi, og de mener at det i barndommen hadde vært flere muligheter til å behandle ham. Lanza ble evaluert flere ganger, men selv om leger og spesialister anbefalte medisinering, avviste både Lanza og moren anbefalingene.

Adam Lanza skjøt og drepte 20 førsteklassinger og seks voksne på skolen før han tok sitt eget liv i desember 2012. (©NTB) (©NTB)