— Det er veldig spesielt, og en enorm opplevelse. Jeg husker da jeg reiste til Molde to dager etter at jeg takket ja til dette. Jeg visste at jeg kom til en stor fotballklubb, en stolt fotballklubb, og skulle etterfølge et regime med massiv suksess. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til, sa han.

— Vi har fått satt vårt eget preg på Molde-laget, et veldig solid stempel på produktet. Det har gått fort siste halvannet år, siden jeg kom hjem fra Tel Aviv med bronse for U21-landslaget til jeg sitter her i dag. Det skjer store ting i Skulleruds liv, sånn er det bare.

Eneste skår i gleden denne sesongen er det korte europacupeventyret.

— Det er det som smerter litt. Vi er helt i starten på noe. I snitt er vi 3-4 år yngre enn Odd-laget, og spillerne er på ingen måte ferdig utviklet. Det er en utfordring for gode norske lag å beholde spillerne. Jeg vet om sterk interesse, men om vi får beholde det meste av mannskapet så kan vi nå ut i Europa med dette laget. Det er en krystallklar målsetting, sa han.

ØnskerepriseSom i serieavslutningen for to uker siden så han sitt lag knekke Odd og avgjøre en jevn kamp mot slutten.

-Jeg synes det lignet mye på det vi gjorde i Molde for 14 dager siden. Det tok tid før vi fikk åpnet et godt Odd-lag. Det var jevnt lenge, men det ble som jeg håpet og trodde. Vi har kvalitet til å bryte ned de fleste, og ut fra 2. omgang synes jeg vi var best og fortjente å vinne igjen, sa han.

Molde skrudde opp intensiteten i presset i annen omgang, og det bidro sterkt til kampens utfall.

-Vi snakket om det i pausen at vi ville høyere. Egentlig skulle vi gå høyere også i første omgang, men da hang vi ikke godt nok sammen, og i perioder var vi ikke aggressive nok. Når vi får god rull på ballen og får vendt spillet ofte nok, river det i motstanderen. Da åpner det seg, og da kommer sjansene og målene til slutt.

HeldigSkullerud vurderte å bytte ut Fredrik Gulbrandsen da Björn Bergmann Sigurdarson skulle inn, men valgte å ta ut Daniel Chima Chukwu i stedet. Tre minutter senere scoret Gulbrandsen 1-0-målet.

-Fredrik orker sjelden 90 minutter, men samtidig er han en joker som ofte dukker opp og scorer. Han har også tatt store steg i avslutningsteknikk det siste året, sa treneren.

Heldig var han også da han var litt sen i avtrekket med å bytte ut Gulbrandsen da spissen ble sliten og begynte å komme sent inn i duellene. Skullerud ville neppe protestert voldsomt om fellingen av Lars-Kristian Eriksen rett etter scoringen var blitt straffet med utvisning.

-Jeg så hva som skjedde, sa han.

Skullerud hadde plan B og C klar, men trengte dem aldri.

-Vi hadde forberedt oss på flere scenarioer, men vi trengte ikke å bruke noen av dem. Odd er et veldig sterkt kollektiv, og i dag var de fulle av energi. Jeg tenkte at om vi fortsetter å male så maler vi dem i stykker, og det synes jeg vi gjorde, sa han. (©NTB)